Onze blogs

Rue de surène
 • Nog altijd mijn favoriet... Ottolenghi!

  Ja, hij blijft écht een van mijn favoriete chefs... Yotam Ottolenghi. Alhoewel ik nog zijn allernieuwste kookboek niet gekocht heb - het gaat over zoete dingen, taart en dessert. Ik zal het vermoedelijk toch binnenkort kopen want mijn ventje eet nu eenmaal graag iets zoets én ik wil ook mijn reeks kookboeken van Ottolenghi compleet maken.

  Het gerecht/salade komt uit Plenty more. Het is een mengeling van koude en warme ingredïenten. Lekker dus die tegenstellingen.


  Natuurlijk heb ik het recept niet letterlijk gevolgd... want dan moest ik weer véél te veel kruiden en spullen ... lees meer

Meer blogberichten

Ms AprilFish
 • New Job - New Lifestyle #lacantine

  Mijn laatste blogpost dateert van oktober... En dat heeft zo zijn redenen...

  Jullie hoorden me al spreken van Project X in het verleden. Ondertussen heeft Project X een echte naam gekregen, namelijk La Cantine.

  Wie van Kortrijk is, zal het wel al gehoord (of gezien) hebben, maar mijn lezers van verder buiten onze stad, mogen ook wel weten waar ik uitgehangen heb.

  Onze familiezaak, die ondertussen vier generaties bestaat, had nood aan een ommezwaai. Toen ik 10 jaar geleden in de zaak stapte, gaven we de shop een refresh, maar een decennia later, moest er toch weer iets gebeuren. Retail en koopgedrag veranderen zo snel - denk maar aan internetverkoop - waardoor je als kleine zelfstandige soms anders uit de hoek moet komen, zodat je op de kaart blijft staan.

  Zo kwamen we een dikke twee jaar geleden op een zot idee, toen was het alleen maar een idee... Ondertussen is dat idee realiteit geworden en heb ik uiteindelijk een heel andere job.

  Wie het niet wist, ik studeerde 4 jaar aan de hotelschool Spermalie, deed daarna een bachelor in Hotelmanagement en erna nog een bachelor in Eventmanagement. Ik dacht niet meteen nog iets in de horeca te doen na mijn studies, hoewel ik dit heel graag deed, maar mijn toekomst lag in het verder zetten van onze familiezaak en dat was dat.

  Wie had ooit gedacht dat ik mijn horecapassie zou kunnen combineren met onze familiezaak, ik alleszins niet.

  Maar nu is het wel zover.lees meer

Meer blogberichten

Rue de surène
 • No items.

Meer blogberichten

Er is een fout opgetreden, wat waarschijnlijk betekent dat de feed uit de lucht is. Probeer later opnieuw.